Notice: wpdb::prepare werd verkeerd aangeroepen. The query does not contain the correct number of placeholders (2) for the number of arguments passed (3). Lees alles over foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 4.8.3.) in /home/deb99644/domains/briefingcards.com/public_html/briefingcards/wp-includes/functions.php on line 4042
Adecco - Management - Briefingcards
Adecco - Management

Jake Esman was directeur bij Ajilon Professional Staffing, een onderdeel van Adecco Group Nederland met 45 commerciële en 500 gedetacheerde medewerkers. Jake heeft de briefingcards een paar weken lang uitgespreid neergelegd op de kast naast zijn bureau. Jake: “Je ziet eigenlijk iedereen direct reageren op de beelden die ze zien. Bij wijze van ‘praatje pot’ vertel ik iets over de achtergrond van de briefingcards. Vooral het gebruik van de creative commons licenties spreekt veel van mijn medewerkers aan. Ze vinden het leuk dat mensen iets delen zonder daar geld voor te vragen.”

“Daarna leg ik uit hoe ik de briefingcards in commerciële gesprekken gebruik. Ik vertel dat we geen liniaaltjes meer uit willen delen, maar met de briefingcards een giveaway gevonden hebben waar we ook echt inhoudelijk iets mee kunnen.” Als ze dan vragen hoe ik dat dan precies doe, stel ik voor de kaarten te gebruiken in de afspraak waar die medewerker voor kwam. Ik vraag dan simpelweg een kaart uit te kiezen in antwoord op de vraag: ‘Waar gaat onze afspraak volgens jou over?’ of ‘Wat wil je bereiken met deze meeting?’.

Daarna komt het er vooral op aan je mond te houden en iemand rustig de tijd te gunnen om alle kaarten goed te bekijken en er eentje uit te kiezen. Vindt iemand het moeilijk er maar één te kiezen? Dan kiest hij of zij er toch gewoon drie of vier. Als ik dan vraag, waarom het zo moeilijk kiezen is, rol het verhaal er ook wel uit.”

Jake legt uit het wat gebruik van de briefingcards in het contact met zijn medewerkers hem oplevert: “Ik krijg veel medewerkers in mijn kamer waar ik geen direct leiding aan geef en die ik eigenlijk helemaal niet zo goed ken. Voor een aantal van die medewerkers ben ik echt ‘de baas’. Ik heb gemerkt dat het gebruik van de briefingcards de afstand tussen medewerker en leidinggevende verkleint. Door met beelden te werken, verandert de sfeer. Medewerkers stellen zich opener op een spreken gemakkelijker vanuit hun gevoel. Als ik iemand daarna vraag of hij of zij die kaarten nu zelf zou kunnen gebruiken, reageren de meesten positief.”